KKS-arkivet
KKS-arkivet er en del af den danske kulturarv. Arkivalierne er i det store hele velbevarede, men nogle er i sagens natur skrøbelige. Bestyrelsen i KKS har indgået aftale med Det Kongelige Bibliotek om overdragelse af KKS-arkivet hertil for bevaring for eftertiden.
KKS-arkivet består af foreningsarkivalier tilbage fra stiftelsen i 1916. Desuden indgår arkivet for Kunstnernes Statsunderstøttede Croquisskole (1918-1994) i KKS-arkivet, som et selvstændigt underarkiv.
Straks ved den stiftende plenarforsamling den 7. februar 1916 indledtes en udførlig nedskrivning af
mødereferater i såkaldte forhandlingsprotokoller, og indtægter og udgifter blev omhyggeligt bogført. Medlemmernes navne og adresser førtes ind i medlemsprotokoller. Alt var håndskrevet, oftest læsbart, men i enkelte tilfælde sandsynligvis med ringe mulighed for tydning for eftertiden. Kun vedtægterne var af samme grund trykt.
Så at sige alt ser ud til at være blevet gemt i KKS-arkivet. Foruden protokollerne drejer det sig om håndskrevne breve til og fra medlemmer af foreningen og de øvrige kunstnerorganisationer; til ministerier, offentlige institutioner og myndigheder, avisudklip, kataloger og småtryk, takkekort og lykønskningsbøger, plakater, enkelte genstande og kunstværker. Der er endvidere fotografier fra kunstskoler for kvinder tilbage fra 1909.
Inden overdragelsen af arkivalierne til Det Kongelige Bibliotek digitaliseres KKS-arkivet med henblik på at formidle indholdet til offentligheden. Adskillige fonde har bidraget til dette, og KKS vil hermed gerne takke følgende:
Anna Klindt Sørensens Fond; Billedhugger, Professor Gottfred Eickhoff og Hustru, Maleren Gerda Eickhoffs Fond; BKFO; Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat; Kvindernes Bygnings Fond samt Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.